Фъргюсън го искаше цели 6 пъти в Манчестър Юнайтед, но инатлив мениджър така и не го пусна


Фъргюсън го искаше цели 6 пъти в Манчестър Юнайтед, но инатлив мениджър така и не го пусна
Снимка: Getty Images/Guliver

23503 0

Безспорно Манчестър Юнайтед се наслади на най-големия успех в своята история под ръководството на сър Алекс Фъргюсън. Шотландският специалист остави огромен отпечатък в клуба, който ще се помни вечно не само в английския, но и цялостно в световния футбол. 

Сър Алекс е добре познат на света на футбола със своите трансфери и взимането на правилните решения. Наскоро популярната медия "SportBible" представи историята на един от най-нашумелите английски нападатели през 90-те години на миналия век - Дейвид Хърст, който е бил желан от шотландеца на "Олд Трафорд" цели шест пъти, но така и не се е стигнало до трансфер.

Случаят "Хърст"

Дейвид Хърст бе един от най-добрите нападатели в началото на 90-те, дотолкова, че Фъргюсън да се опита да го привлече цели шест пъти, но без успех. Нападателят на Шефийлд Уензди вкара 18 гола в 33 мача в елита през сезон 1991/92, а сър Алекс е нямал търпение да го привлече в Юнайтед. Трансферът обаче така и не се случил, тъй като тогавашният мениджър на Уензди Тревър Франсис категорично е отказал продажбата.

"Бях говорил със сър Алекс няколко седмици и очаквах да бъда продаден за около 4.5 милиона паунда. Но мениджърът каза "Няма да те продам". Никога в моя живот не съм чукал на вратата на мениджъра да се оплаквам", заявява Хърст за "DailyMail".

"Стоейки тук обаче, трябваше да ида и да съборя вратата... Съжалявам много, да, имах голям успех в Шефийлд, но когато играеш за Юнайтед ти се превръщаш в играч на друго ниво", добавя още бившият футболист.

В крайна сметка, Хърст вкара 106 гола в 294 мача за "совите" и напусна в посока Саутхямптън през 1997 година. Междувременно нападатели от ранга на Ерик Кантона, Теди Шерингам, Оле Гунар Солскяер и Дуайт Йорк, водеха Юнайтед в неговата ера на доминация през 90-те.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Расмус Хойлунд ли е парчето от пъзела, което ще спечели титлата във Висшата лига за Манчестър Юнайтед?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички