Ралф Рангник поема национален отбор след края на сезона, въпреки договорката с Манчестър Юнайтед?


Ралф Рангник поема национален отбор след края на сезона, въпреки договорката с Манчестър Юнайтед?
Снимка: Getty Images

3897 0

Временният наставник на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник е спряган за нов селекционер на австрийския национален отбор. Позицията е овакантена, след като Франко Фода подаде оставка в края на месец март.

Спортният директор на Австрия Петър Шьотел е пътувал до Манчестър, за да се срещне с 63-годишния специалист, информира немското издание "KURIER". Австрийската футболна асоциация е заседавала в петък (1 април) и Шьотел е поел отговорността да намери нов треньор.

Любопитното е, че още преди да застане начело на английския гранд, на Рангник му бе обещано да продължи като 'консултант' в клуба след края на сезона и дори да има думата при избор на новия треньор на „червените дяволи“. В последно време на Острова обаче отричат възможността, че германецът ще се задържи в клуба след края на кампанията.

Освен Ралф Рангник, от Австрия са си набелязали и други трима специалисти! Става въпрос за световния шампион от 2014 година с Германия Йоаким Льов, за наставника на австрийския тим Адмира Вакер – Андреас Херцог, както и за бившия треньор на Локомотив Москва Маркус Гисдол. Всички набелязани кандидати са били пряко свързани с немската Бундеслига!

Рангник пристигна на „Олд Трафорд“ през месец ноември 2021 г., като основната му цел бе да стабилизира клуба след лошата серия, в която се намираше той при предишния мениджър Оле Гунар Солскяер.

Шансовете на Манчестър Юнайтед и Рангник за спечелване на трофей се изпариха, но борбата им за Топ 4 продължава. Самият Рангник коментира наскоро от какъв мениджър се нуждаят "червените дяволи".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички