Официално: Основен спонсор се оттегли от Челси след санкциите


Официално: Основен спонсор се оттегли от Челси след санкциите
Снимка: Getty Images

2944 0

Спонсорът на фланелките на Челси "Three" обяви, че прекратява взаимоотношенията си с клуба, след като правителството на Великобритания наложи тежки санкции на руския собственик на "сините“ Роман Абрамович.

Говорител на мобилния оператор заяви, че временното спиране е „правилното решение“, предвид замразяването на активите на руския бизнесмен и забраната за пътуване в страната.

По-рано през деня Абрамович бе ударен с тежки санкции от Великобритания след инвазията на Русия в Украйна. Милиардерът обяви Челси за продан миналата седмица, но това е невъзможно да се случи, след като активите му в клуба и като цяло бяха замразени.

Освен това "сините" не могат да привличат нови играчи и да подписват нови договори, като са замразени и приходите от продажба на билети и спортни артикули, както и от телевизионни права и наградни фондове. И все пак, според "ВВС" има светлина в тунела. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички