ПСЖ, Ливърпул, Сити: Кои са отборите с най-много голове през 2022 година?


ПСЖ, Ливърпул, Сити: Кои са отборите с най-много голове през 2022 година?
Снимка: Getty Images/Gulliver

1989 0

Вкарването на голове и печеленето на мачове е до голяма степен това, което е футболът. Футболните отбори обаче също трябва да бъдат стабилни в защита и да не допускат попадения. Въпреки това головете определено са забавната част от най-великата игра.

Всички топ отбори в Европа са добре подсилени в предни позиции. Някои от най-големите клубове на континента имат невероятна "огнева мощ" на фронтовата си линия. Те притежават играчите, които могат да направят разликата във всеки един момент.

В настоящия материал ще ви запознаем с петте европейски отбора, които са отбелязали най-много голове за календарната 2022 година.

5. Рб Лайпциг (Бундеслига) - 119 гола в 51 мача

Лайпциг определено е изненадващия пети в този списък пред Реал Мадрид. Победителите в Шампионска лига за сезон 2021/22 успяха да вкарат 116 гола в 53 мача във всички турнири, но РБ Лайпциг успя да вкара 119 гола в 51 мача.

Невероятната форма на Кристофър Нкунку доведе до превръщането на РБ Лайпциг в един от най-добрите отбори в Европа. Той вкара 35 гола и направи 20 асистенции в 52 мача във всички състезания за тима от Бундеслигата през последния сезон.

Той вече има 17 гола на сметката си през настоящата кампания. Освен това, футболисти като Тимо Вернер, Доминик Собослай, Андре Силва и Емил Форсберг помагат на клуба да се установи като един истински европейски гранд.

4. ПСЖ (Лига 1) - 122 гола в 46 мача

Отбор, който има щурмова линия от играчи като Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар би трябвало да оглавява този списък. ПСЖ вкара цели 122 гола в само 46 мача през 2022 г. Това прави по 2,65 гола на мач.

След като напусна Барселона през лятото на 2021 г., Меси не записа добър дебютен сезон в ПСЖ. Неймар отсъстваше през по-голямата част от кампанията поради проблеми с контузия и Мбапе трябваше да поеме тежестта, свързана с отбелязването на голове.

Триото обаче е в страхотна форма този сезон и това рефлектира върху броя на головете на тима в лигата и други турнири. ПСЖ са отбелязали 46 гола в Лига 1 досега през сезона. Това е с 12 повече от който и да е друг отбор във френския елит към момента.

3. Ливърпул (Висша лига) - 127 гола в 60 мача

Под ръководството на Юрген Клоп, Ливърпул се превърна в една от най-вълнуващите атакуващи единици в Европа. Тя бе в отлична форма през сезон 2021/22, но формата спадна през последните месеци поради различни причини.

Мърсисайдци спечелиха ФА Къп, Купата на лигата и стигнаха до финала на Шампионска лига. Отборът на Клоп също беше в надпреварата за титлата във Висшата лига до последния ден от сезона.

Мохамед Салах, Садио Мане и Луис Диас бяха в отлична форма миналия сезон. През този обаче Ливърпул според мнозина е доста далеч от най-доброто от себе си. Въпреки това тимът е трети в този списък, което показва, че формата им през втората половина на сезон 2021/22 е била още по-впечатляваща.

2. Байерн Мюнхен (Бундеслига) - 132 гола в 45 мача

Байерн Мюнхен никога не е имал недостиг на нападатели от световна класа. Роберт Левандовски направи страхотен последен сезон за баварците, докато не напусна клуба миналото лято. Неговото отсъствие обаче бе запълнено от играчи като Лирой Сане, Серж Гнабри и Джамал Мусиала.

Баварците привлякоха Садио Мане през лятото, а сенегалският национал върши прилична работа. Баварците имат най-добрия резултат от всички отбори в този списък. Те са отбелязали 132 гола в 45 мача при процент от 2,93 гола на мач.

1. Манчестър Сити (Висша лига) - 139 гола в 54 мача

Сити бе неудържим в атака през миналия сезон, а сега се очаква, след като Ерлинг Холанд се присъедини към отбора през лятото, тимът да бъде страховит в близкото бъдеще. Момчетата на Пеп Гуардиола нямат спирачки и показват офанзивното си качество във всяка една среща

Сити вкара 139 гола в 54 мача във всички състезания през 2022 г. Техният атакуващ стил допълва играчи като Холанд, Рияд Марез, Джак Грийлиш, Фил Фодън и Хулиан Алварес. Тези невероятно талантливи нападатели са и умело подкрепяни от хора като Кевин Де Бройне, Бернардо Силва, Илкай Гюндоган и Родри.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Футболистите с най-много голове за 2022 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички