Проблем за Арсенал в навечерието на ключовия сблъсък за титлата срещу Манчестър Сити


Проблем за Арсенал в навечерието на ключовия сблъсък за титлата срещу Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

6137 0

Неприятни новини за Арсенал преди ключовата битка за титлата във Висшата лига срещу Манчестър Сити. Защитникът на "топчиите" Уилям Салиба вероятно ще пропусне мача на „Етихад“ в сряда вечер заради травмата си на гърба.

 Мениджърът на „артилерисите“ Микел Артета ще даде нова информация за състоянието на бранителя на пресконференцията си преди мача във вторник. Вече се появиха информации, че френският национал може да бъде аут до края на настоящата кампания.

Арсенал следи състоянието на Салиба всекидневно, но изглежда, че гостуването на „Етихад“ ще дойде твърде скоро за него. Той не взе участие в последните пет двубоя на тима, след като бе заменен заради контузи в мача със Спортинг Лисабон в Лига Европа миналия месец.

Роб Холдинг е титуляр в сърцето на отбраната в отсъствието на 22-годишния защитник, като „артилеристите“ не успяха да запазят суха мрежа в периода, в който бе извън игра. Съставът допусна цели девет гола, седем от които в последните три срещи. След убедителните успехи над Кристъл Палас и Лийдс у дома, лондончани са в поредица от три поредни равенства, които се отразиха негативно на шансовете им да спечелят първа шампионска титла на страната от 2004-а насам.

„Топчиите“ са все още на пет точки пред Манчестър Сити на върха във Висшата лига, но възпитаниците на Пеп Гуардиола имат два мача в резерв и приемат Арсенал на „Етихад“ в потенциален сблъсък, който може да реши титлата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Обичам ги": Въпреки провала срещу Саутхямптън Микел Артета похвали футболистите на Арсенал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички