Арсен Венгер с любопитна прогноза за Шампионска лига, остави на заден план Реал Мадрид


Арсен Венгер с любопитна прогноза за Шампионска лига, остави на заден план Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

4778 0

Легендарният бивш треньор на Арсенал - Арсен Венгер, даде своята прогноза за изхода на най-големия европейски клубен турнир Шампионска лига.

Избраниците на Венгер

Любимият му клуб отпадна от надпреварата, но там е прекият му конкурент за титлата във Висшата лига Манчестър Сити. Именно на "гражданите" специалистът даде преднина пред останалите конкуренти за бленувания трофей на европейската сцена.

Освен тима на Пеп Гуардиола, Венгер отличи и Милан, който продължи след успех и равенство срещу Наполи. Той даде аванс на двата гранда, но не отписа от надпреварата и Реал Мадрид, който се разправи на два пъти с Челси и продължи защитата на трофея си.

"Към момента бих казал, че давам на Милан и Сити малко преднина. Причината е тяхната стабилност в защита, докато Реал Мадрид е, може би, малко по-уязвим в отбрана", заяви Венгер пред "BeIN Sports" и продължи.

"Реал Мадрид обаче си е Реал Мадрид. Могат та отбележат срещу всеки и това е причината всичко да е много отворено", допълни още той.

Какво предстои?

Манчестър Сити гостува на "Сантяго Бернабеу" в първия кръг от полуфиналите на 9-и май, а 8 дни по-късно приема "кралския клуб" на "Етихад". Това е повторение на миналогодишния полуфинал, когато тимът на Карло Анчелоти продължи след драма и общ резултат 6:5.

Милан от своя страна се изправя срещу вечния си съперник Интер. Какво се случи последният път, когато два италиански съперници се срещнаха на полуфинал в този турнир?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички