Лудост на „Емиратс“! Арсенал възкръсна в инфарктна драма, но гафове костваха нови точки в битката за титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)


Лудост на „Емиратс“! Арсенал възкръсна в инфарктна драма, но гафове костваха нови точки в битката за титлата (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

12441 0

Арсенал и Саутхямптън завършиха 3:3 в луд мач от 32-ия кръг на Висшата лига. Двата тима сътвориха уникална драма на стадион „Емиратс“ в Лондон, която със сигурност не беше за хора със слаби сърца и предложи инфарктни заключителни акорди на двубоя между кандидат-шампиона и последния във временното класиране.

До 88-ата минута „светците“ водеха с 3:1 на лидера, но накрая едва удържаха да си тръгнат поне с точка. Хората на Микел Артета пък записаха трето поредно равенство в шампионата и мечтата им за триумф с титлата е изключително застрашена преди директния сблъсък срещу актуалния шампион Манчестър Сити идната сряда на „Етихад“.

За разлика от предишните си две срещи с Ливърпул и Уест Хям, когато „топчиите“ гостуваха и пропиляха преднина от 2 гола, сега лондончани заличиха пасив от 2 попадения, но липсата на късмет ги лиши от крайния успех при възкръсването им края.

Още до 14-ата минута гостите нанесоха шокиращ двоен удар, след като поведоха с 2:0. Карлос Алкарас откри резултата още в 29-ата секунда след брутална грешка на вратаря Аарън Рамсдейл. Бившият футболист на „артилеристите“ Тио Уолкът удвои в 14–ата минута след нова грешка отзад на домакините.

Габриел Мартинели върна „топчиите“ в срещата в 20-ата минута, реализирайки за 1:2. Последваха куп пропуски на хората на Микел Артета.

Така вместо гол във вратата на „светците“, такъв падна в тази на Арсенал. Дуйе Чалета – Сар вкара първото си попадение за Саутхямптън в 66-ата минута, възстановявайки преднината им от две попадения.

Накрая настана истинска драма. Първо Мартин Йодегор намали на 2:3 в 88-ата минута, а в 90-ата минута Букайо Сака заши топката в мрежата за 3:3. В добавеното време Леандро Тросар нямаше късмет и тресна напречната греда, а съдията Саймън Хупър и ВАР не уважиха претенции на домакините за дузпа.

Така Арсенал събра актив от 75 точки на върха във временното класиране. Преследвачът Манчестър Сити е със 70 пункта, но и с два мача по-малко. Саутхямптън, който имаше реален шанс дори да спечели пълния комплект от точки, е последен. „Светците“ са с 24 пункта, на 3 от спасителния бряг.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Двубоят на „Емиратс“ започна повече от шокиращо. Вратарят Аарън Раймсдейл направи ужасяваща грешка. Той изчисти топката така че тя попадна у Карлос Алкарас, който го прониза за 0:1 още в 29-ата секунда.

ГОООЛ! В 14-ата минута шокът стана пълен. Гостите се възползваха от нова грешка в защитата на „топчиите“. Алкарас изведе отлично Тио Уолкът, който нахлу в пеналта и вкара на бившия си тим за 0:2.

Video edited on Kapwing

„Артилеристите“ обаче не се предадоха продължиха да натискат съперника си.

ГОООЛ! Арсенал се върна в мача в 20-ата минута. Сака намери непокрит Габриел Мартинели, който реализира за 1:2.

Video edited on Kapwing

Само 6 минути по-късно  Аарън Рамсдейл на два пъти трябваше да отразява удари на нападатели на Саутхемтън – Алкарас и Уорд – Праус. Малко след това Йодегор стреля неточно.

Точно преди почивката пред вратата на Базуну вреше и кипеше. Магалянеш и колегите му от атаката на домакините не успяха да се докопат до втори гол.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта натискът на лондончани продължи. Положенията се редяха едно след друго пред вратата на Базуну.

ГОООЛ! В 66-ата минута гостите смразиха отново трибуните на „Емиратс“. „Светците“ изпълниха корнер, при който Бела – Кочап спечели топката във въздуха, а след това Дуйе Чалета-Цар я прати в мрежата с глава– 1:3.

Video edited on Kapwing

180 секунди по-късно Арсенал отговори с неточен удар на Габриел Жезус.

ГОООЛ! Мартин Йодегор пое топката на границата на наказателното поле и сътвори момент на магия с брилянтен удар. Той заши кълбото в левия ъгъл – 2:3 в 88-ата минута!

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Букайо Сака изстреля отскочилата топка, попаднала при него в пеналта, пращайки я в долния десен ъгъл на вратата на Базуну. Резултатът стана 3:3 в 90-ата минута, само 120 секунди по-късно.

Video edited on Kapwing

В третата добавена минута Леандро Тросар пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, но топката се отби от напречната греда!

До края на 8-минутното продължение по чудо топката отново не влезе в мрежата на Саутхямптън, за да донесе победата за Арсенал, а съдията и ВАР не уважиха и претенции на топчиите за дузпа.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

АРСЕНАЛ: Рамсдейл, Уайт, Холдинг, Магалянеш, Зинченко, Йодегард, Партей, Виейра, Сака, Мартинели, Жезус

САУТХЯМПТЪН: Базуну, Перо, Бела- Кочап, Беднарек, Уолкър – Питърс, Елюнуси, Лавия, Уорд-Праус, Уолкът, Алкарас, Армстронг

ПРЕДИ МАЧА

Арсенал продължава да мечтае за триумф с шампионската титла във Висшата лига. Хората на Микел Артета вече имат преднина от само 4 точки пред Манчестър Сити, който е и с мач по-малко.

Артилеристите са в лоша серия от две равенства в първенството, при които повеждаха с 2:0, като гости, а накрая едва удържаха и точката. Първо това се случи при визитата на Ливърпул, а след това в лондонското дерби с Уест Хям. И двата двубоя завършиха при резултат 2:2.

Саутхямптън е на дъното. „Светците“ обаче не са обречени и имат шансове да изплуват. Те са в серия от 3 поредни поражения в първенството, последното от Кристъл Палас с 0:2 у дома.

В есенния мач между двата тима се стигна до равенство 1:1. Сега срещата е с огромен залог и въпросът е кой ще надделее – кандидат-шампионът или борещият се спасението си.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички