Преди гостуването на Арсенал: Юрген Клоп разкри кой от контузените в Ливърпул е най-близо до завръщане в игра


Преди гостуването на Арсенал: Юрген Клоп разкри кой от контузените в Ливърпул е най-близо до завръщане в игра
Снимка: Getty Images

1200 0

Идната неделя, 9 октомври (18:30 ч.) Ливърпул гостува на Арсенал в двубой от 10-ия кръг на английската Висша лига за сезон 2022/23. Мърсисайдци са на 9-то място в таблицата със сбор от 10 точки, а "топчиите" са лидери с 21 пункта (с мач повече от Пуул).

По време на пресконференцията си преди визитата на "Емиратс", Юрген Клоп не спести похвали по адрес на колегата си Микел Артета: "Пълен респект, Микел е свършил много добра работа. Притежават много качество и са млад и вълнуващ отбор, който се справя чудесно", каза немецът, отличавайки най-вече Габриел Мартинели, Мартин Йодегард, Букайо Сака, Габриел Жезус и Томас Партей.

Треньорът на Ливърпул разкри и състоянието на контузените си играчи: "Вчера Къртис Джоунс тренира и изглеждаше добре, но това му беше първото занимание. Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн се нуждаят от още малко време. Артур има мускулна травма, а Анди Робъртсън започна да тича, близо е до завръщане, но най-близо е Къртис". 

Относно трудностите на мърсисайдци през сезон 2022/23 Клоп заяви: "Когато забележиш проблем, искаш да го решиш по най-бързия начин. Имаме много работа за вършене, но се нуждаем от постоянство. Позитивно настроен съм и съм оптимист, защото тези играчи все още са много добри, просто трябва да го покажат".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Димитър Бербатов постави Ас на Ливърпул сред най-добрите 11, с които е играл!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички