Преди 11 години: Денят, в който един сенегалец шокира Челси и цялата Висша лига (ВИДЕО)


Преди 11 години: Денят, в който един сенегалец шокира Челси и цялата Висша лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2867 0

Висшата лига е дарявала феновете си с изключителни голове и изпълнения през сезоните. Точно на този ден преди 11 години (2 май, 2012 г.) обаче един сенегалец успява да "взриви" почитателите на едно от най-силните първенства на света с две фамозни попадения и то във вратата на не кой да е, а на легендарния страж на Челси - Петър Чех.

Легенда за един ден

Челси посрещаше Нюкасъл в един от мачовете преди края на сезон 2011/12 на своя "Стамфорд Бридж". "Свраките", ръководени от Алън Пардю, бяха в стихията си, благодарение на новата си сенегалска перла в атака - Папис Демба Сисе.

Деветката на джордитата вкара две изключителни попадения в този ден, които се помнят и до ден-днешен. В 19-ата минута Давиде Сантон намери по страхотен начин Сисе, който овладя топката и с прецизен и мощен удар от воле откри резултата в Западен Лондон.

Това обаче далеч не бе всичко от сенегалеца. Сисе остави без думи всички на "Стамфорд Бридж" в добавеното време на втората част. "Сините" изпуснаха нападателя около наказателното поле, който получи чудесен пас и със страхотен удар с външната част на крака матира Петър Чех. Някои от футболистите на терена дори не успяха да повярват какво току-що е направил таранът на Нюкасъл.

Сенегалецът записа точно 131 мача с екипа на "свраките", в които се отчете с 44 гола и 10 асистенции. Въпреки невпечатляващите цифри той завинаги ще остане в сърцата на джордитата, благодарение на тези два блестящи гола срещу Челси.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кошмарният ден, в който Стивън Джерард коства титлата на Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички