Маурисио Почетино с едно условие към шефовете на Челси при сделка с клуба?


Маурисио Почетино с едно условие към шефовете на Челси при сделка с клуба?
Снимка: Getty Images/Gulliver

2932 0

С приближаването на бившия треньор на Тотнъм - Маурисио Почетино, до наставническия пост в градския съперник на "белите" Челси, условията това да се случи стават все повече.

"Daily Mail" съобщава, че специалистът е изявил желание освен него, клубът да привлече и неговия бивш главен скаут при "шпорите" Стийв Хитчън. От информацията става ясно, че босовете на "сините" са се срещнали в Лос Анджелис, за да финализират офертата си по договора на Почетино.

Кардинални промени

Новото ръководство на клуба преструктурира част от него, отделяйки треньорския щаб от останалите длъжности, спазвайки германския модел. Не така обаче вижда нещата самият треньор, който желае да ги обедини, заемайки сериозна роля при взимането на решение за евентуален трансфер.

Успехите и неуспехите на Хитчън

Идеалният за него сценарий е Хитчън също да акостира на "Стамфорд Бридж". Специалистът има близо 2 десетилетия опит на различни позиции при "шпорите". Той играе ключова роля в привличането на играчи като Лука Модрич и Беноа Асу-Екото. По-късно той помага и за трансфера на Луис Суарес в Ливърпул.

Не всички от сделките му обаче са успешни. Пример за провали са Давинсoн Санчес, Серж Орие, Лукас Моура, Танги Ндомбеле и Джовани Ло Селси, които са далеч от най-добрите играчи, носили бялата фланелка.

Почетино среща и премеждия още преди да е застанал начело на Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички