Преди 9 години: Кошмарният ден, в който Стивън Джерард коства титлата на Ливърпул (ВИДЕО)


Преди 9 години: Кошмарният ден, в който Стивън Джерард коства титлата на Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2935 0

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард винаги е радвал феновете на мърсисайдци със своите брилянтни изяви, голове и лидерски качества. Точно на днешната дата обаче, преди 9 години (27 април 2014 г.), Стиви Джи допусна немислима грешка, която до ден-днешен не може да излезе от съзнанието на почитателите на "червените".

Джерард коства титлата на Ливърпул

На 27 април 2014 година Ливърпул прие Челси на своя "Анфийлд" в мач, който се оказа ключов за титлата в Англия. Мърсисайдци се нуждаеха от задължителна победа, за да си осигурят важни три точки в борбата за златото срещу Манчестър Сити.

Воденият от Брендън Роджърс тогава отбор излезе мотивиран за победата. Ливърпул доминираше Челси, но противно на очакванията "сините" успяха да поведат малко преди почивката. Разигравайки на центъра, Стивън Джерард се подхлъзна и изгуби топката, която бе открадната от нападателя Демба Ба, а той не сбърка и даде преднина на гостите.

Футболистите на Роджърс държаха инициативата през втората част, но в самия край светаквична контраатака на Челси бе завършена от Вилиан, който сложи точка на спора, вкарвайки второ попадение и до голяма степен гарантира титлата на Сити.

Последствията

В следващия кръг, след загубата от Челси, Ливърпул гостува на Кристъл Палас. Мърсисайдци успяха да поведат с 3:0, но капитулираха насред Лондон и домакините успяха да вкарат 3 безответни гола, с което точките бяха разделени. По този начин Сити си осигури втората титла в последните три години и ликуваше в края на сезона.

Мнозина до ден-днешен смятат, че именно най-голямата фигура в историята на Ливърпул - Стивън Джерард, е коствал титлата на мърсисайдци през сезон 2013/14. Въпреки това верните "червени" фенове никога не обърнаха гръб на своята легенда и продължават да го подкрепят и до днес. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Стивън Джерард взе участие в благородна кауза.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички