Преди 10 години: Последният гол на Гигс за Манчестър Юнайтед във Висшата лига (ВИДЕО)


Преди 10 години: Последният гол на Гигс за Манчестър Юнайтед във Висшата лига (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1241 0

Райън Гигс определено е едно от имената, за които всеки един футболен фен се сеща, когато чуе за английския гранд Манчестър Юнайтед. Уелсецът е легенда на "червените дяволи". Той узакони статута си на легендарен играч, защитавайки цветовете на тима от 1990 до 2014 година.

Последният гол на Гигс във Висшата лига

Райън Гигс вкара своя 109-ти и последен гол във Висшата лига при победата на Манчестър Юнайтед с 2:0 срещу Куинс Парк Рейнджърс, на 39 години през сезон 2012/13.

Рафаел откри резултата в 23-ата минута, а след това Гигс отбеляза 10 минути преди края, като получи пас от Нани и прокара удар покрай Жулио Сезар.

Гигс продължи да играе за Манчестър Юнайтед през следващия сезон 2013/14, записвайки 12 мача в елита, но не можа да добави към головата си сметка.

Огромното наследство, което Гигс остави

Гигс остава в историята на Висшата лига като един от най-титулуваните играчи. Той е печелил английския елит цели 13 пъти. Към това добавя 2 успеха от Шампионска лига, 4 триумфа във ФА Къп и още много отличия. Toй има общо 949 мача за "дяволите", в които се е отчел със 164 гола и 251 асистенции.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Семейство Глейзър може и да остане начело на Юнайтед?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички