Пореден уволнен мениджър във Висшата лига: Астън Вила се раздели с Дийн Смит


Пореден уволнен мениджър във Висшата лига: Астън Вила се раздели с Дийн Смит
Снимка: Getty Images/Guliver

1916 0

Дийн Смит бе уволнен от мениджърския пост на Астън Вила след пет последователни поражения във Висшата лига, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Смит изведе бирмингамци до висшия футболен ешелон през 2019, но плати цената за разочароващото представяне на тима от началото на тази кампания. Клубът е на 15-о място преди неделните мачове от 11-ия кръг след загубата от Саутхемптън с 0:1 в петък.

„Тази година не виждаме продължаващото подобрение в резултатите, представянията и позицията в Лигата, които всички ние търсим. Поради тази причина решихме да направим промяна сега, за да позволим на новия мениджър да разполага с необходимото време, за да повлияе положително на отбора“, каза изпълнителният директор на Вила Крисчън Пърслоу в изявление на клубния сайт.

Бившият наставник на Брентфорд Смит пое „виланите“ през октомври 2018 и ги изведе до промоция чрез плейофите в дебютния си сезон. Следващата кампания той запази статута им в Премиършип и тимът стигна до финала в турнира за Купата на Лигата. Съставът остана 11-и миналия сезон, но загуби звездата си Джак Грийлиш, който премина в Манчестър Сити през лятото.

В събота още един отбор от Висшата лига уволни мениджъра си (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички