Норич уволни мениджъра си след първата победа за сезона


Норич уволни мениджъра си след първата победа за сезона
Снимка: Getty/Gulliver images

1126 0

Мениджърът на Норич Сити Даниел Фарке бе уволнен минути след първия успех на „канарчетата” във Висшата лига през този сезон. Те надвиха с 2:1 като гост друг от новаците в елита – Брентфорд, но остават на дъното на Висшата лига с едва пет точки от 11 изиграни мача.

Фарке изведе Норич до промоция два пъти от 2017-а година досега. „Усещаме, че сега е моментът да направим промяна и да си дадем възможност да останем във Висшата лига”, сподели спортният директор Стюарт Уебър.

В интервюто си след успеха над „стършелите” Фарке не даде никакви индикации, че такова нещо е възможно да се случи. „Имаме шанс да се спасим, тъй като това е дълъг маратон. Колкото повече работим заедно, толкова ще се подобряваме. Не мога да го гарантирам, но не ни отписвайте”, сподели германецът след успеха.

Фарке записа 208 мача начело на Норич, като спечели 87 от тях. Въпреки това, той има четвъртият най-негативен рекорд сред мениджърите в Премиършип, които са записали поне 20 мача. В 49 от тях той има едва шест победи.

Той изведе Норич до титлата в Чемпиъншип през 2017-а година, но тимът отпадна още следващия сезон, като ситуацията може да се повтори и през този.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички