Поход към титлата! Мощен Тотнъм оглави Висшата лига след бой в лондонско дерби, Сон с юбилеен гол (ВИДЕО+СНИМКИ)


Поход към титлата! Мощен Тотнъм оглави Висшата лига след бой в лондонско дерби, Сон с юбилеен гол (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

1717 0

Тотнъм срази с 2:0 Фулъм в лондонско дерби от 9-ия кръг и оглави класирането във Висшата лига на Англия. Хората на Ангелос Постекоглу заслужено стигнаха до успеха и продължават изненадващия си поход към мечтаната шампионска титла.

„Шпорите“ записаха 9-ти мач без поражение от началото на първенството. Така заедно с Арсенал остават единствените непобедени тимове във Висшата лига.

Успехът в лондонското дерби изковаха Хюн Мин-Сон и Джеймс Мадисън. Те вкараха по веднъж и донесоха сладката победа, която върна „шпорите“ на върха в класирането.

Кореецът откри резултата в 36-ата минута. Попадението на Сон е юбилейно за него. То е под №50 за южнокорееца във всички турнири на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ след откриването на съоръжението през 2019 година.

След антракта Джеймс Мадисън узакони успеха за домакините. Националът на Англия реализира в 54-ата минута.

Хората на Ангелос Постекоглу отново се върнаха на върха в класирането с прибавените 3 точки към актива им. „Шпорите“ са с 23 пункта, събрани след 7 победи и 2 равенства. Фулъм остана на 13-ата позиция с 11 точки.

РАЗВОЙ НА ЛОНДОНСКОТО ДЕРБИ

Дербито в дома на Тотнъм започна с натиск на хората на Ангелос Постекоглу. Още във 2-ата минута Мадисън се озова зад гърба на отбраната на „котиджърс“, но вратарят Бернд  Лено се справи с удара му. Последва пропуск на Мики Ван де Вен след заучено изпълнение на пряк свободен удар.

В 11-ата минута обаче Фулъм едва не откри резултата. Палиня стреля с глава след корнер, но Викарио отрази фамозно с една ръка. Играта се поизравни, а в 30-ата минута Ричарлисон профука шанс да вкара във вратата на гостите.

Логичното все пак се случи в 36-ата минута. Тогава гостите сгрешиха при изнасянето на топката, която достигна до Ричарлисон, а той намери Хюн Мин Сон, който финтира двама бранители и техничен удар в негов стил от дъгата на пеналта матира Бернд Лено – 1:0.

До почивката домакините не успяха да се възползват от шансовете си да увеличат своята преднина. Така двата тима се оттеглиха в съблекалните при този резултат.

След антракта Джеймс Мадисън предреши крайния изход. Той бе изведен от Хюн Мин Сон, който се възползва от поредна грешка на защитника на „котиджърс“ Калвин Баси. Националът на Англия стреля безпощадно за 2:0 в 54-ата минута.

„Шпорите“ заиграха по-спокойно след това попадение. В 83-ата минута Фулъм пропусна да се върне в мача. Хименес излезе на перфектна позиция отдясно, но Викарио показа класа и го отчая. В заключетителните акорди на срещата и Хари Уилсън не успя да вкара за гостите, след като излезе сам срещу стража, но се забави. Така Тотнъм триумфира заслужено и оставайки непобеден, излезе отново на върха в таблицата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички