Хеттрикът на Гарет Бейл, който го превърна в "звяр" и накара Реал Мадрид да погледне към него (ВИДЕО)


Хеттрикът на Гарет Бейл, който го превърна в "звяр" и накара Реал Мадрид да погледне към него (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

730 0

Гарет Бейл безспорно остави своя отпечатък в световния футбол, преди да окачи бутонките и да се раздели с великата игра след края на Мондиал 2022 в Катар. Уелсецът винаги ще бъде помнен със своята агресия и завидна скорост, но и с онази луда европейска вечер с марка "Шампионска лига" през далечната 2010 година.

Бейл изгря на европейската сцена

Денят е 20 октомври, а годината е 2010. Тотнъм гостуваше на Интер в мач от груповата фаза на най-комерсиалния европейски турнир на "Джузепе Меаца" в най-интересния сблъсък от група "A".

"Нерадзурите", които защитаваха титлата си решиха всичко още през първата час, повеждайки с 4:0 след две попадения на Самуел Ето'о, Хавиер Санети и Деян Станкович. През второто полувреме на терена обаче имаше само един отбор, или по-точно един футболист, а именно - Гарет Бейл.

Уелсецът, който тогава се подвизаваше като краен защитник направи истинско шоу в Милано. Той наниза три безответни попадения във вратата на европейския шампион, скривайки един от най-добрите бранители по това време в "джоба" си - Майкон.

В крайна сметка, "шпорите" не успяха да вземат трите точки, но Бейл доказа на целия свят, че талантът му бива пропиляван като краен защитник. Малко по-късно в кариерата си той заигра като крило, а мнозина смятат, че точно този двубой срещу Интер е привлякъл вниманието на Реал Мадрид, тъй като испанския гранд го превърна в най-скъпия футболист през лятото на 2013-а, купувайки го от Северен Лондон.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Гарет Бейл потвърди, че е отказал на Манчестър Юнайтед и сър Алекс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички