Драма в Лондон: Челси обезличи Арсенал, но само за 76 минути (ВИДЕО)


Драма в Лондон: Челси обезличи Арсенал, но само за 76 минути (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5702 0

Челси пропусна да нанесе първа загуба за сезон 2023/24 на Арсенал в лондонското дерби от деветия кръг на английската Висша лига, което завърши 2:2

Макар че владееше по-малко топката, тимът на Маурисио Почетино бе много по-опасният на терена в почти целия мач и водеше с 2:0 до 76-ата минута чрез голове на Коул Палмър (от дузпа) и Михайло Мудрик.

В 77-ата обаче, стражът на "сините" - Роберт Санчес, допусна грешка при изнасянето и позволи на Деклан Райс да му вкара от около 30 метра. В 84-тата пък Леандро Тросар оформи крайното 2:2.

С поделените точки Челси събра актив от 12 и вече е на девето място, докато Арсенал е с 21 пункта и дели върха с Манчестър Сити.

*В следващия кръг Челси е домакин на Брентфорд (28.10.), а съставът на Микел Артета на Шефилд Юнайтед (28.10.), но преди това ще трябва да пътува до Испания за визитата на Севиля от груповата фаза на Шампионска лига (24.10.).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на "Стамфорд Бридж" започна при силен дъжд, а в началото играчите на Маурисио Почетино бяха малко по-активни на терена.

ГОЛ - 1:0! В 11-ата минута "сините" имаха претенции за дузпа, тъй като удар с глава на Мудрик бе блокиран от разперената ръка на Салиба. Играта първоначално продължи, но впоследствие реферът бе призован от ВАР да разгледа ситуацията на повторение и това промени мнението му - дузпа за Челси. Зад топката застана Коул Палмър и не сгреши, стреляйки в долния десен ъгъл, докато Рая плонжира в левия.

След половин час игра Палмър можеше да вкара и втори гол, след като шутира с левия крак от границата на наказателното поле, но топката профуча на сантиметри встрани от левия страничен стълб на Арсенал.

Изненадващо или не, Челси продължаваше да бъде по-опасният отбор и не позволяваше на Арсенал да застраши сериозно Роберт Санчес. В 43-тата минута Мало Густо стреля от 20-на метра, а кълбото прелетя малко над напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ - 2:0! Две минути след началото на втората част Челси вкара втори гол. Негов автор бе Михайло Мудрик, който се опита да центрира от лявото крило към далечната греда, но вместо това се получи нещо като прехвърлящ удар, който свари неподготвен Давид Рая.

Малко след това Рая подари една топка на Палмър, но след това поправи грешката си, предотвратявайки сигурен гол. В 61-вата минута тимът на Микел Артета поиска дузпа за нарушение срещу Жезус, но ВАР не видя такава.

ГОЛ - 2:1! Арсенал намали изоставането си в 77-ата минута - Роберт Санчес не се справи добре с изнасянето на топката и я подари на Деклан Райс, който с едно докосване я вкара във вратата му от около 30 метра. 

ГОЛ - 2:2! "Топчиите" изравниха в 84-тата минута - Букайо Сака центрира перфектно на втора греда от десния фланг, а там Леандро Тросар засече топакта от въздуха и матира за втори път стража на Челси.

Стартови състави:

Челси: Санчес, Густо, Колуил, Силва, Кукурея, Галахър, Кайседо, Фернандес, Палмър, Мудрик, Стърлинг

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Йодегор, Жоржиньо, Райс, Сака, Жезус, Мартинели

Къде да гледаме Челси - Арсенал по ТВ?

ПРЕДИ МАЧА

Домакинът се намира на 11-ата позиция във временното класиране с актив от 11 точки (3 победи, 2 равенства и 3 поражения в 8 мача). От другата страна, Арсенал е безгрешен. "Артилеристите" са на втората позиция с 20 пункта (6 победи, 2 равенства).

След колебливия старт на кампанията Челси се добра до две поредни победи в последните два кръга срещу Фулъм и Бърнли. Арсенал пък постигна голям успех, побеждавайки в пряк сблъсък на "Емирейтс" Манчестър Сити с минималното 1:0.

През изминалата кампания Арсенал взе и двата двубоя срещу градския си съперник. Възпитаниците на Микел Артета се наложиха с 1:0 като гост на "Стамфорд Бридж", а у дома записаха успех с 3:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички