"Почетино ще ми се ядоса" - коментарът на Хосеп Гуардиола след крушението на Манчестър Сити срещу Тотнъм


"Почетино ще ми се ядоса" - коментарът на Хосеп Гуардиола след крушението на Манчестър Сити срещу Тотнъм
Снимка: Getty Images

6695 0

Старши треньорът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, поздрави Хари Кейн за постигнатия рекорд в неделя (5 февруари) вечер.

Тотнъм победи "гражданите" с минималното 1:0 на свой терен, а нападателят на "шпорите" бе автор на единственото попадение в срещата, с което се превърна в най-резултатния футболист в историята на клуба и в същото време стана едва третият играч (след Уейн Рууни - 208, и Алан Шиърър - 260), който отбелязва поне 200 гола в английския елит. 

"Няма да наричам Тотнъм "отборът на Хари Кейн", защото Маурисио Почетино ще ми се ядоса, а аз не искам това", заяви шеговито Гуардиола на пресконференцията си след двубоя, връщайки се към думите си от 2017 година, когато бе нарекъл тима от Северен Лондон по подобен начин и тогавашният аржентински треньор не бе харесал казаното от него. 

"От името на Манчестър Сити мога да кажа - поздравления за този невероятен рекорд. Той е изключителен играч", допълни още Пеп по адрес на 29-годишния Кейн, който изпревари Джими Грийвс като най-резултатния футболист в историята на Тотнъм (267:266).

"Преди две седмици успяхме да осъществим обрат от по-трудна ситуация (б.р. - на 19 януари Сити обърна на "Етихад" Тотнъм от 0:2 до 4:2 за едно полувреме). Този път беше само 0:1, но всичко беше различно заради стадиона и честите прекъсвания на играта. Влязохме в мача много добре през първите 15 минути, докато не ни отбелязаха гола. След това доиграхме добре полувремето, но второто не беше добро", продължи с разсъжденията си за самата среща треньорът на Манчестър Сити. 

"Имаше прекалено много прекъсвания на играта и това е нещо, което не можем да контролираме. Имахме своите шансове срещу отбор, който се защитава много добре. Тотнъм се отбраняваше с 9 човека по много добър начин. Мисля, че винаги играем достатъчно добре срещу тях, но по някаква причина не можем да печелим мачовете и да отбелязваме попадения", изтъкна още мениджърът Гуардиола.

*Губейки в Северен Лондон, Манчестър Сити не успя да се възползва от грешната стъпка на Арсенал при гостуването на Евертън и остана с 45 точки на втората позиция във временното класиране - на 5 зад "топчиите", които дори са с мач по-малко. Тотнъм пък събра актив от 39 пункта и вече "диша във врата" на четвъртия Нюкасъл, който има 40 (но и мач по-малко).

*В следващия кръг на Острова Тотнъм гостува на Лестър (11 февруари), а Манчестър Сити е домакин на Астън Вила (12 февруари)!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Рекордьорът Кейн: Това беше вълшебен момент да подобря рекорда на Грийвс!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички