Тотнъм притисна Сити до стената за 2 минути, но шампионът възкръсна за 2 минути


Тотнъм притисна Сити до стената за 2 минути, но шампионът възкръсна за 2 минути
Снимка: Getty Images

4681 0

Манчестър Сити постигна волева и много ценна победа над Тотнъм в отложен мач от 7-ия кръг на Висшата лига. Шампионите се наложиха над гостите с 4:2 след обрат и след като губеха с 0:2 до 51-ата минута на двубоя.

Два бързи гола на "шпорите" в края на първата част притиснаха "гражданите" до стената, като за тях допринесоха грешки на Сити в защита. С голяма отговорност и при двата инкасирани гола беше Родри.

За 2 минути обаче, в началото на втората част, тимът на Хосеп Гуардиола успя да стигне до равенство, а 10 минути по-късно и до пълен обрат. Първо Хулиан Алварес върна едно попадение в 51', а в 53' се разписа и Ерлинг Холанд. Победният гол беше дело на Рияд Марез, който направи силен мач на "Етихад" тази вечер. В 90' той подпечата успеха на "гражданите" с второто си попадение в мача.

В класирането Сити остава на втора позиция, като вече е на 5 точки зад Арсенал, но и с мач повече. Тотнъм е пети, с 33 точки, на 5 от така желаното четвърто място.

Ето как се разви двубоят:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-сериозна опасност пред вратата на Тотнъм дойде в 10-ата минута, когато след изпълнение на морнер, Ерлинг Холанд бе оставен непокрит и той успя да стреля, но не насочи по най-добрия начин. В 18' Холанд падна в наказателното поле след съприкосновение с Ромеро, но нито играчът, нито съотборниците му настояха да е имало нещо нередно в ситуацията.

В 21' Рияд Марез получи първия жълт картон в двубоя след грубо влизане на съперников играч. Малко след това жълтия цвят видя и Кристиан Ромеро от Тотнъм. В 26' Перишич центрира добре за намиращия се в близост до вратата Хари Кейн, но Аке съумя да изчисти, преди англичанинът да нанесе удар.

В 30' Грийлиш бе изведен чудесно и напредна отляво, като преди да навлезе в наказателното поле, да подаде или да стреля, Ромеро изчисти с шпагат. В 36' Тотнъм показа раздвижване и стигна до първия си точен удар в мача. Той бе отправен от Хюн Мин Сон с глава, но в него липсваше сила и топката отиде в ръцете на Едерсон.

В 39' Рико Люис принуди Уго Лорис да се намесва решително, след като стреля от дистанция, но френцузинът се разтегна и отрази удара. Две минути преди края на първото полувреме Ерлинг Холанд получи добро подаване в любимото си наказателно поле, но ударът му с глава не намери целта и мина над напречната греда.

ГОЛ! В последната минута на първото полувреме Тотнъм успя да поведе, след като се възползва от грешки на Едерсон и Родри. Полузащитникът опита да отиграе топката, подадена му от вратаря, но вместо това я прати към Кулушевски, който беше безкомпромисен - 1:0 за "шпорите"!

ГОЛ! Във втората минута на добавеното време лондончани нанесох своя втори удар. Отново след грешка на "гражданите" Емерсон Роял достигна до топката около точката на дузпата и със страхотен изстрел с глава порази вратата на Сити.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! В 51' шампионът на Англия успя да намали изоставането, след като Марез нахлу отдясно и центрира, Грийлиш и Гюндоган се опитаха да отиграят, но топката в крайна сметка достигна до изчакващия Хулиан Алварес, който вкара за 1:2.

ГОЛ! Две минути по-късно Сити изравни, след като Ерлинг Холанд се "отключи" в този мач. Той получи добро подаване от Марез и с глава насочи за 2:2!

В 60' Тотнъм беше близо до трети гол след хубава атака, но Перишич нацели гредата. ГОЛ! Четири минути по-късно Манчестър Сити стигна до пълен обрат - Перишич изгуби топката срещу Марез на опасна позиция, алжирецът напредна и потърси близкия ъгъл на Лорис, като превърна изстрела си в гол - 3:2!

В 82' домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Ришарлисон, но след преглед с ВАР съдията не видя основание за такава. ГОЛ! В 90' всичко бе решено с четвърти гол на тима от Манчестър. Едерсон изпрати топката в половината на Тотнъм Ленгле не успя да отиграе добре и позволи на Марез да му открадне топката. След това алжирецът стреля прецизно, отбелязвайки, че Лорис е излязъл напред, и нямаше проблем да чукне топката в празната врата - 4:2.

 

Стартовите състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Люис, Стоунс, Аканджи, Аке, Родри, Гюндоган, Грийлиш, Марез, Алварес, Холанд

Тотнъм: Лорис, Роял, Ромеро, Дайер, Дейвис, Перишич, Хойберг, Бентанкур, Кулушевски, Сон, Кейн

Къде да гледаме Манчестър Сити - Тотнъм по ТВ: дербито от Висшата лига?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Изненадващо или не, но "шпорите" имат преимущество в последните пет двубоя срещу този опонент - спечелили са три и са загубили два. Прави впечатление, че с изключение на последния сблъсък (3:2 за лондончани) - нито веднъж не се е стигало до гол/гол.

В последния кръг и двата тима допуснаха много болезнени поражения срещу големи градски съперници. В дербито на Манчестър Сити допусна пълен обрат и Юнайтед спечели, а в Северен Лондон "артилеристите" не оставиха съмнения кой е по-добър между тях и "шпорите". Те победиха с 2:0 и увеличиха преднината пред "гражданите" на 8 точки.

Илкай Гюндоган получи почивка срещу Юнайтед. Той е вкарвал в два от последните три двубоя с Тотнъм във Висшата лига. Хюн Мин Сон пък може да се похвали с голове в три от последните пет мача със Сити в шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички