Пиърс Морган: Роналдо е най-добрият в историята, Меси е играч само срещу малките


Пиърс Морган: Роналдо е най-добрият в историята, Меси е играч само срещу малките
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

2200 0

Известният английски журналист Пиърс Морган определи Кристиано Роналдо като най-добрия футболист, а вечния му съперник - Лионел Меси, като играч, прегарящ в големите мачове.

„За мен Меси е гений и няма спор в това, но наблюдавайки го дълго време бих казал, че това е играч, който блести срещу малките и избледнява срещу по-големите или дори равни на клуба му“, написа англичанинът.

Той добави, че още в момента на напускането на зоната си на комфорт в Испания Меси е се изпарил от футболната карта по-бързо, отколкото вкусът на журналиста при боледуването от Covid – 19.

“През първите 17 години от кариерата си, той игра единствено за един отбор, докато бе заобиколен от цели отбори с футболисти на световна величина.

За разлика от него, Роналдо обиколи Европа в търсене на нови предизвикателства в нови клубове и страни. Той беше в Португалия, Англия, Испания, Италия и отново Англия, като, където и да отиде, той чупи нови и нови рекорди, носи трофеи на отборите си.

Той е на 36 години и можеше спокойно да се наслаждава на високо възнаграждение от някой клуб в Америка, почти отказал се. Вместо това, той пое огромния риск, връщайки се в бедния Манчестър Юнайтед, там, където клубът така и не се възстанови след раздялата със своя ментор – Сър Алекс“, завърши устатият журналист. Както е известно, Кристиано Роналдо вече е най-резултатният футболист в историята на футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички