Кристиано Роналдо вече е най-резултатният играч в историята на футбола


Кристиано Роналдо вече е най-резултатният играч в историята на футбола
Снимка: Getty Images

4439 0

Португалският нападател Кристиано Роналдо се превърна в най-резултатния професионален играч в историята на футбола! Суперзвездата на Манчестър Юнайтед вече има 807 гола в кариерата си, с което подобри рекорда на Йоцеф Бицан от 805 попадения.

Роналдо отбеляза хеттрик при победата над Тотнъм, с което задмина Бицан, който според данните на ФИФА бе най-резултатният играч. Бицан отбелязва 805-те си попадения в периода 1931 - 1955 година. Според Чешкия футболен съюз, головете на Бицан обаче са повече - 821.

Хеттрикът на Роналдо бе 59-и в кариерата му и първи след завръщането му на "Олд Трафорд" през лятото на миналата година. Кристиано е вкарал 807-те си попадения с екипите на Спортинг Лисабон, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Ювентус и Португалия. Роналдо е единственият играч в историята, който е вкарвал 100+ гола с четири различни клуба.

Бразилските нападатели Пеле и Ромарио са отбелязали по над 1000 гола в кариерата си, но тази статистика включва удари в аматьорски, неофициални и приятелски мачове. Затова и Бицан се смяташе от ФИФА за голмайстор №1 в историята на футбола. 

Какви бяха първите думи на Кристиано Роналдо след хеттрика и рекорда, четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички