Бивш съотборник на Магуайър: Не трябва да е капитан, нивото му е като за Лестър


Бивш съотборник на Магуайър: Не трябва да е капитан, нивото му е като за Лестър
Снимка: Getty Images

2321 0

Хари Магуайър беше на път да пропилее труда на Кристиано Роналдо и съотборниците си след автогола си срещу Тотнъм, който щеше да коства две точки на Манчестър Юнайтед. След срещата един от бившите му съотборници спомена, че Магуайър не е на ниво да носи капитанската лента за клубния си тим.

Заключителните минути бяха напрегнати, но португалската суперзвезда Кристиано Роналдо отбеляза третото си попадение в срещата, с което оформи 59-ия си хеттрик в кариерата, както и заключителното 3:2 над ''шпорите''.

Въпреки крайния резултат капитанът на ''червените дяволи'' получи критики за представянето си, а една от тях дойде от бившия му съотборник в Хъл Сити - Ахмед Елмохамади, който смята, че 29-годишният футболист не е на подходящото ниво за да носи капитанската лента.

„С Хари бяхме съотборници в Хъл Сити и според мен той няма нужното ниво, за да бъде капитан на Манчестър Юнайтед“, каза Елмохамади пред beIN Sports. „Манчестър Юнайтед се нуждае от играч със силна личност и се надявам, че следващият мениджър ще даде капитанството на Роналдо, ако реши да остане''.

„Роналдо може да се справи с тази отговорност и натиск, Магуайър обаче не може да се справи с този натиск. Мисля, че натискът, който има, когато носи капитанската лента, се отразява на представянето му. Магуайър се представи много добре в Лестър, отбор, който се бори да бъде в топ шест на Висшата лига. Може би това е неговото ниво. Той няма нивото, което е нужно за най-големия отбор в историята на Англия".

Рой Кийн също беше раздразнен от поведението на Магуайър, като неговата критика беше насочена към загрявката преди двубоя. Тогава капитанът беше забелязан да носи ръкавици, а Кийн описа саркастично момента като „страхотно послание“.

За "червените дяволи" предстои много сериозно изпитание в Шампионска лига. А преди мача с Атлетико в Манчестър Юнайтед са на тръни, тъй като две звезди са с коронавирус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички