Пеп, Клоп, Моу, Зизу... Челси на Тухел взе много жертви - и то все класни!


Пеп, Клоп, Моу, Зизу... Челси на Тухел взе много жертви - и то все класни!
Снимка: Guliver/GettyImages

1901 0

Уволнението на Томас Тухел от Челси продължава да е най-дискутираната тема, след като дойде като гръм от ясно небе както за привържениците на отбора, така и за по-страничните наблюдатели. Въпреки че "сините" имаха колебливи резултати от началото на сезона, никой не очакваше Тухел да бъде уволнен на толкова ранен етап.

Макар и да прекара само 20 месеца на "Стамфорд Бридж", Тухел стори в Челси нещо, което никой друг не е правил. Той изведе "сините" до общо пет финала, завоюва три трофея, включително и Шампионска лига, която бе спечелена едва пет месеца след идването на германеца.

Освен това Томас Тухел може да се похвали и със солиден брой престижни победи срещу големи треньори. Докато бе начело на Челси, Тухел победи класни специалисти като Антонио Конте, Хосеп Гуардиола, Диего Симеоне, Карло Анчелоти, Жозе Моуриньо, Зинедин Зидан, Юрген Клоп, Масимилиано Алегри.

Списъкът на Тухел може да бъде продължен и с други именити специалисти, но посочените осем имена са достатъчно показателни за това, че германецът знае как да печели големи мачове срещу големи отбори и доказани специалисти.

Ето как реагираха феновете на Челси след уволнението на Тухел!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички