Sky Sports: Челси има 3 варианта за наследник на Томас Тухел - две от имената са световноизвестни


Sky Sports: Челси има 3 варианта за наследник на Томас Тухел - две от имената са световноизвестни
Снимка: Getty Images

3427 0

Ръководството на английския гранд Челси реши да уволни старши треньора Томас Тухел след загубата от Динамо Загреб на старта на груповата фаза на Шампионска лига. Решението е изненадващо за мнозина, макар че лошият старт на сезон 2022/23 е абсолютен факт - 3 победи, 1 равенство и 3 поражения.

И докато този ход на новия собственик на "сините" Тод Боели тепърва ще бъде анализиран, известното издание Sky Sports вече разкри в кои имена за заместник на Тухел са се прицелили от "Стамфорд Бридж".

Медията съобщава, че Челси ще се опита да стартира преговори с колегите си от Брайтън за Греъм Потър! "Чайките" са впечатляващи от началото на новата кампания на Острова и заемат 4-то място с актив от 13 точки след 6 изиграни кръга (след Арсенал, Манчестър Сити и Тотнъм). 47-годишният англичанин е начело на тима от 2019 г. насам и има договор до лятото на 2025 година.

Второто име, което се споменава, е това на Маурисио Почетино! Аржентинецът направи име в градския съперник на Челси - Тотнъм, а до преди няколко месеца бе начело на ПСЖ.

Третият вариант пред "сините" звучи още по-гръмко - Зинедин Зидан! Легендарният футболист и треньор на Реал Мадрид е без работа от лятото на 2021 година, а преди време бе свързван с ПСЖ, но френският гранд избра Кристоф Галтие за заместник на Почетино.

!Уволнението на Тухел не е единственото за деня - треньор на немски клуб също си изгуби работата след мач от Шампионска лига (подробности четете в линка).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички