Пеп Гуардиола: Да спечелиш Висшата лига е по-трудно от Шампионска лига


Пеп Гуардиола: Да спечелиш Висшата лига е по-трудно от Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1770 0

Два дни преди решаващия последен за сезона мач на Манчестър Сити срещу Астън Вила наставникът на "гражданите" - Хосеп Гуардиола, направи гръмко изказване относно трудността на успеха в английското първенство. Испанецът възхвали Висшата лига за сметка на най-големия европейски клубен турнир.

"Висшата лига е по-трудна за спечелване от Шампионска лига. Има много седмици, много мачове, контузии, добри и лоши моменти и различни ситуации", коментира специалистът пред медиите.

"В последните години имаме успех тук. Борбата за Висшата лига е от значение и дава отражение ден след ден в съблекалнята", допълни той.

Въпреки че постави английското първенство над евротурнирите мениджърът на Сити все пак допълни, че не подценява най-силния от тях. Той също заяви, че неговият отбор ще се изправи за победа срещу Астън Вила.

"Не казвам, че Шампионска лига не е важна. Щяхме да се радваме, ако бяхме в Париж следващата седмица, но да победиш в 38 срещи е различно от това да се справиш в 6,7, макар че и това е супер. 

Играем, за да побеждаваме, но има аспекти от играта, които не можем да контролираме. Трябва да се представим както направихме през последния месец. Само един мач е. Няма да направим нищо ново", завърши треньорът на "небесносините".

Ето какво отговори Гуардиола след въпрос дали неговият отбор е изнервен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички