Жерар Пике с интересно твърдение за това какво е накарало Пеп Гуардиола да напусне Барселона


Жерар Пике с интересно твърдение за това какво е накарало Пеп Гуардиола да напусне Барселона
Снимка: Gulliver/GettyImages

3027 0

Настоящият старши треньор на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, е напуснал Барселона преди години заради враждата си с тогавашния наставник на Реал Мадрид - Жозе Моуриньо! Такова мнение изрази защитникът на каталунците Жерар Пике, който дълги години работи с Пеп на "Камп Ноу"  и именно под негово ръководство подобри играта си и придоби известност.

"По онова време печелехме всичко и си спомням, че когато за първи път Моуриньо дойде на "Камп Ноу" загуби с 0:5 (б.р. - ноември 2010 г.), започна Пике за подкаста на Гари Невил "The Overlap", а след това разкри, че в течение на времето напрежението за треньора е дошло в повече:

"Беше трудно за вярване какво се случваше по пресконференциите, знаете стила на Моуриньо... За медиите едва ли не беше по-важно какво става извън терена, а не на него. Мисля, че на Гуардиола в един момент му дойде в повече и затова напусна през 2012 година. Тогава Мадрид станаха шампиони и изведнъж реши, че ще си тръгне по най-различни причини, но аз съм сигурен, че част от тях бяха отношенията му с Моуриньо".

Жерар Пике си припомни и как стилът на ръководене на "белия балет" от страна на португалския мениджър е оказал влияние и на националния отбор на Испания:

"Спомням си, че веднъж влязох в съблекалнята, наскоро беше имало "Ел Класико", видях Икер Касияс и му казах "Хей, Икер", а той дори не ме погледна и не ми отговори. По онова време не го знаех, но после осъзнах, че това идва от Моуриньо. Той наистина знае как да влиза в съзнанието на играчите и да насажда омраза".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички