Пеп Гуардиола е готов да остане в Манчестър Сити, испанецът обяви кога ще преподпише


Пеп Гуардиола е готов да остане в Манчестър Сити, испанецът обяви кога ще преподпише
Снимка: Getty Images

1167 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола e готов да поднови контракта си, но това не би станало по-рано от края на следващата кампания. Това стана ясно от изявленията на испанеца, направени пред Sky Sports.

"Не бих подновил договора си по-рано от края на следващия сезон. Изминаха много години, ще трябва да преценим как ще се чувстваме заедно с екипа. Бих останал още 10 години, но е необходимо време, за да се разбере какво ще бъде положението", заяви Гуардиола.

Специалистът не смята, че неочакваното отпадане от Шампионска лига на "гражданите" ще се отрази на намеренията му. "Небесносините" спечелиха първия мач в Манчестър с 4:3, а в реванша водеха с 1:0 до самия край, когато Родриго изненада гостите с две бързи попадения и вкара срещата в продължения. "Кралският клуб" съумя да спечели двубоя с общ резултат 6:5.

"Да, разочаровани сме, искахме да играем на финал, но отпадането от Шампионска лига няма да повлияе на бъдещето ми. Това, за което дойдохме в Сити, вече е направено", добави испанецът.

Настоящият договор на 51-годишния специалист със Сити е до лятото на 2023 година. Той води тима от 2016 година, като за това време спечели три пъти Висшата лига, два пъти Купата на Футболната лига и веднъж ФА Къп. "Гражданите" стигнаха до финала на Шампионска лига през миналия сезон, но го загубиха от Челси с 0:1.

Вижте каква статуя издигна Манчестър Сити!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички