Пеп Гуардиола нападна грубо Димитър Бербатов и Патрис Евра


Пеп Гуардиола нападна грубо Димитър Бербатов и Патрис Евра
Снимка: Guliver/Getty Images

2827 0

Пеп Гуардиола отвърна на Димитър Бербатов и Патрис Евра, които през миналата седмица бяха коментирали отпадането на Манчестър Сити от Шампионска лига. 

"Гражданите" не успяха да се класират на финала след неочакван провал срещу Реал Мадрид. Те успяха да победят като домакини с 4:3, а в реванша имаха комфортна преднина от 1:0 до самия край, но Родриго успя да вкара мача в продължения след бързи две попадения. В крайна сметка Бензема класира "викингите".

"Манчестър Сити се нуждае от лидери, но Гуардиола не иска такива. Той не иска силни характери, защото иска той да е водачът. Това е причината, поради която няма кой да им помогне в трудните моменти", заяви Евра след провала на Гуардиола и компания.

Бербатов използва момента да сравни отпадането на "небесносините" с подобен развой на един "малък клуб" и как той би реагирал: "Ако малък отбор, който няма толкова талант и класа, допусне два гола в края на мача, ще кажем, че това е така, защото му липсва манталитет за победа".

Явно тези коментари са разгневили испанеца до такава степен, че когато бе помолен да коментира критиките на бившите "червени дяволи" той се върна до далечната 2011 година и финала в Шампионска лига между Манчестър Юнайтед и Барселона. Тогава Гуардиола печели "ушатата" като треньор на "блаугранас", след като като каталунците печелят сблъсъка с 3:1.

"Не видях характер и личност от специалистите Евра и Бербатов, когато ги смазахме с Барселона в Шампионска лига. Липсваха ни същите характер и личност, каквито и на тях тогава", заяви испанецът.

Интересен факт от този финал е липсата на Бербатов, който дори не попада в групата на сър Алекс Фъргюсън. Евра изиграва пълни 90 минути, но в атаката на "червените дяволи" са само Чичирито и Уейн Руни, който отбелязва и почетното попадение за англичаните. 

Междувременно вижте каква статуя откриха пред "Етихад"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички