Отборите от Висшата лига гласуваха за подновяване на тренировките


Отборите от Висшата лига гласуваха за подновяване на тренировките
Снимка: Gulliver/GettyImages

934 0

Отборите от Английската Висша лига ще могат да подновят тренировки в утрешния ден. Решението бе взето след видеоконферентна връзка в днешния ден, а с това бе дадена и първата стъпка от плана „Рестарт“ за подновяване на кампанията в Премиър лийг.

Всички 20 тима от елита на Англия са гласували за подновяването на тренировките. Футболистите ще имат възможност да тренират на малки групи от утре, след като първите тестове на играчите за COVID-19 са били отрицателни. Решението е одобрено от независими експерти, както и от правителството на Великобритания. След седмици подготовка от клубни лекари и футболисти бе гласуван медицински протокол. "Първенството ще бъде подновено, когато е безопасно. Към момента обаче играчите не трябва да влизат в контакт. Ще се спазват най-строги мерки за безопасност и всички медицински препоръки", обявиха от Висшата лига.

От лигата добавиха, че тепърва ще се водят дискусии за подновяването на тренировки на големи групи. През последните дни няколко футболисти от шампионата като Дани Роуз, Трой Дийни и Марк Нобъл застанаха срещу подновяването на мачовете от Висшата лига. А ето какво ще се случи с играчите от Англия, които откажат да тренират.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички