Отказалите да тренират играчи в Англия може да останат без заплати


Отказалите да тренират играчи в Англия може да останат без заплати
Снимка: Getty Images/Guliver

982 0

Играчи от Висшата лига може да останат без заплати, ако откажат да подновят тренировки в условията на пандемията от коронавирус. В днешния ден 20 клуба от Премиършип ще проведат поредна видеоконференция и се очаква на нея да гласуват за връщане към тренировки на малки групи, започвайки от вторник.

Високопоставен ръководител на един от клубовете от Премиършип е съобщил пред Sky Sports, че възбунтувалите се играчи ще бъдат лишени от заплати. "Наистина мисля, че не трябва да им се плаща. Засега не знаем как се отнася това към договорите им. Но ако попитате хората на улицата, готови ли са да тренират и играят футбол срещу други хора, които ги тестват по два пъти в седмицата и при това да им плащат по 60 000 паунда на седмица, всички те ще се съгласят. Това много ме ядосва", цитира източника си изданието.

През последните дни няколко футболисти изразиха опасения от подновяване на тренировките и мачовете, заявявайки, че заплахата да пренесат коронавирус в семействата си все още е твърде висока. Само преди дни и звездата на Челси Вилиан потвърди, че много играчи се страхуват да се завърнат към футбола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички