Клоп: Ливърпул не се нуждае да бъде в топ форма, за да стане шампион


Клоп: Ливърпул не се нуждае да бъде в топ форма, за да стане шампион
Снимка: Getty Images/Guliver

1322 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че "червените" не се нуждаят от това да бъдат „на най-високо ниво“, за да узаконят първата си титла във Висшата лига от 30 години насам. Премиършип цели подновяване на кампанията в средата на юни, като мърсисайдци са само на две победи от бленувания трофей.

Сезонът бе преустановен в средата на март заради пандемията от коронавирус. Мърсисайдци имаха дълъг период на доминация във висшия ешелон на Англия, но тимът не е печелил титлата в ерата на Висшата лига, като последният им трофей датира от 1990 година. Но предвид постепенното завръщане към тренировки на отборите, Клоп свали от напрежението върху своите момчета, които имат 25 точки на върха в таблицата.

„Футболът е игра, в която два отбора се изправят един срещу друг и ние не трябва да бъдем на върха на възможностите си, за да спечелим – както и те. Когато и да подновим сезона, ще гледаме да сме в най-добра възможна форма – нищо не се променя, нашата работа е да се справим според създалата се ситуация и да победим нашия съперник“, започна германският специалист пред BBC.

Клоп сподели, че няма търпение да се завърне към „нормалния начин на живот“ след двумесечна пауза, като тимът ще поднови скоро тренировки на малки групи на базата в Мелууд. „Карантината мина отлично – не беше точно това, което исках да правя, но извляхоме максимума от стеклата се ситуация. Започнахме преди осем седмици и всеки е нетърпелив да се върне към нормалния начин на живот. Липсват ми момчетата и всички на базата в Мелууд, станахме си много близки приятели през последните 4-5 години. Виждаме се доста често по "Зуум", но не е същото. Наистина ми липсват и момчетата, и нещата, които обикновено правим на тренировъчната база“, завърши Клоп.

Наскоро Юрген Клоп даде мнението си и по вечния казус "Роналдо или Меси". Какъв беше отговорът на германеца - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички