"Освен ако не се случи нещо непредвидено" - треньорът на Тотнъм потвърди слуховете за Хари Кейн и Байерн Мюнхен


"Освен ако не се случи нещо непредвидено" - треньорът на Тотнъм потвърди слуховете за Хари Кейн и Байерн Мюнхен
Снимка: Getty Images

1932 0

Старши треньорът на Тотнъм - Ангелос Постекоглу, даде пресконференция преди старта на сезон 2023/24 в английската Висша лига. В първия кръг "шпорите" гостуват на Брентфорд, а мачът е в неделя (13.08.) от 16:00 ч. българско време.

Логично, голяма част от журналистическите въпроси към наставника бяха свързани с информациите, че Хари Кейн вече се е насочил към Германия и съвсем скоро ще премине медицински прегледи, преди да бъде представен официално като играч на Байерн Мюнхен.

"Още при първия ми разговор с него останах с впечатлението, че е взел решението и че ако клубът се съгласи - ще си тръгне (б.р. - от Тотнъм). Но, той щеше да бъде щастлив и да остане, ако клубът не се бе съгласил (б.р. - да го продаде)", заяви 57-годишният специалист и допълни:

"Ако трябва да съм честен, ситуацията с преговорите вече се разви до такава степен, че изглежда, че сделката ще се осъществи и е неизбежна. Това ни дава яснота и освен ако не се случи нещо непредвидено - продължаваме напред без него".

"Най-добре е Хари сам да отговори за решението си, но няма никакво съмнение, че той е един от добрите в Тотнъм. Рекордите му говорят сами за себе си. Ние се подготвяхме за този момент от известно време насам, а моята цялостна стратегия беше изградена около това, че е малко вероятно той да остане при нас", каза още Постекоглу.

Хари Кейн завършва престоя си в тима от Северен Лондон с 280 гола и 64 асистенции в общо 435 мача във всички турнири. Според мнозина източници, за правата му "шпорите" ще получат от баварците 100 милиона евро, а други 20 милиона ще бъдат заложени в договора му под формата на бонуси.

*Наскоро легендарният Гари Линекер бе обяснил защо е по-добре Тотнъм и Хари Кейн да се разделят през настоящото лято (прочетете думите в линка).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички