Кръвни врагове от Висшата лига "воюват" за героя на Милан Майк Манян?


Кръвни врагове от Висшата лига "воюват" за героя на Милан Майк Манян?
Снимка: Getty Images

2712 0

Два от големите съперници във Висшата лига - Арсенал и Тотнъм, пренасят битката от терена и трубините на трансферния пазар. Това информира изданието "Fichajes", от което става ясно, че и двата гранда силно искат подписа на звездата на Милан Майк Манян.

Възходът на Манян

27-годишният вратар се утвърди като един от най-добрите и постоянни играчи на поста си в света през последните 2 години. Той помогна на бившия си Лил да триумфира с титлата в Лига 1 през 2021-ва година, а още следващият сезон помогна на "росонерите" да грабнат първия си трофей от Серия А от 11 години.

Френският страж блести със страхотен рефлекс и усет. Въпреки че пропусна цели 23 мача този сезон, той съвсем скоро помогна на италианския гранд да достигне 1/2 финалите в Шампионска лига, като дори спаси дузпа в реванша срещу Наполи.

Манян пристигна от Лил за цената от 13 млн. паунда през лятото на 2021-ва година. Оттогава той записа 26 сухи мрежи в 58 мача във всички турнири с екипа на Милан. Към момента той е допуснал 50 попадения във вратата си.

Желанието е на лице, но има ли възможност?

Докато Микел Артета е решен да намери достоен конкурент за мястото на Арън Рамсдейл, "шпорите" се надяват да имат подсигурен заместник на Юго Лорис, който наскоро прекрати кариерата си с националния отбор на Франция.

Договорът на Манян с Милан изтича през юни 2026-а година, а правата му биват оценявани на около 31 млн. паунда. Твърди се обаче, че ръководството на "росонерите" би желало далеч по-голяма сума, ако изобщо се стигне до решение той да бъде продаван.

Италианският журналист Николо Шира твърди, че клубът дори е готов да удължи контракта на стража. Очаква се, ако това да се случи, възнаграждението му да скочи от 2,6 млн. паунда годишно на 4,4 млн.

Докато умуват за Манян, "росонерите" подновиха договора на друга своя звезда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички