Още един треньор от Висшата лига призова за прекратяване на първенството


Още един треньор от Висшата лига призова за прекратяване на първенството
Снимка: Getty Images/Guliver

1152 0

Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус изрази мнение, че от морална гледна точка би било правилно сезонът да бъде прекратен. Заради нахлуване на коронавируса вътре в клубовете повече от 60 срещи бяха отложени или отменени този сезон. При това ситуацията с броя инфектирани не намалява - а напротив.

Брус, чийто клуб по-рано този сезон бе принуден да затвори тренировъчната си база заради COVID-19, осъзнава финансовите последствия, но все пак предпочита да си седи в къщи, докато положението не се оправи.

"Двама наши футболисти бяха много, много сериозно болни, а двама наши сътрудници едва не влязоха в болница. Във финансов план ще бъде правилно да продължи да се играе футбол, но от морална гледна точка това сигурно ще бъде неправилно.

Разбирам, че хората искат да гледат футбол, но ние сме уязвими, както и останалите. Направо е невероятно с каква скорост коронавирусът проникна и се разпространи в нашия клуб. Трудно е да го удържим и спрем, и в резултат хората се разболяват", заяви Брус, цитиран от talkSPORT.

Коронавирусът нахлу и в състава на Астън Вила, като бирмингамци бяха принудени да излязат с младежкия си отбор срещу Ливърпул за ФА Къп. Как се разви срещата - четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички