Ливърпул и Тотнъм осигуряват стадионите си за ваксинация срещу COVID-19


Ливърпул и Тотнъм осигуряват стадионите си за ваксинация срещу COVID-19
Снимка: Getty Images/Guliver

932 0

Отборите на Ливърпул и Тотнъм предложиха използването на техните стадиони на Националните здравни служби (НХС) за ваксинация срещу коронавируса.

„Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ бе използван по време на първото извънредно положение във Великобритания за грижа за пациенти с коронавирус, а сега се ползва като тестов център. Ливърпул също ще отвори вратите си за НХС. Стадион „Анфийлд“ вече бе използван за масов тестов център през последните няколко месеца. Шампионите на Висшата лига работят в партньорство с местното консулство по време на пандемията и ще продължат да правят всичко възможно, за да подкрепят консула и жителите на Ливърпул. Има две одобрени ваксини, които се използват в обществото, като най-уязвимите хора са с основен приоритет.

Професионалните футболисти обаче не спадат към тях и няма да бъдат сред първите ваксинирани, независимо че Висшата лига вече отчете рекорден брой заразени – 40, във вторник. Между 28 и 31 декември, 28 играчи и персонал са върнали положителни проби – допълнителни 12 бяха потвърдени между 1-3 януари. Всички заразени лица се самоизолират десет дни.

Три двубоя от висшия футболен ешелон на Англия бяха отложени в този период поради бум на заразени в Манчестър Сити и Фулъм. Гостуването на „гражданите“ на Евертън бе отложено часове преди първия съдийски сигнал на 28 декември, докато Фулъм трябваше да отложи мачовете си с Тотнъм и Бърнли през изминалата седмица.

Висшата лига заяви, че продължава да има „увереност“ в протоколите срещу COVID-19, като повечето клубове все още връщат сравнително малък брой положителни тестове. Тази вечер пък английските грандове Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити ще спорят за място на финала на Купата на Лигата. Дербито може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички