Звезден Ливърпул сломи децата на Астън Вила във ФА Къп


Звезден Ливърпул сломи децата на Астън Вила във ФА Къп
Снимка: Getty Images/Guliver

1357 0

Английският шампион Ливърпул победи Астън Вила с 1:4 като гост и продължава напред във ФА Къп. Мърсисайдци надиграха децата на Вила с голяма част от титулярите си, докато бирмингамци играха с младежкия си отбор заради големия брой заразени с коронавирус от мъжкия отбор.

Още в четвъртата минута "червените" откриха резултата, след като Къртис Джоунс намери Садио Мане, а сенегалецът засече с глава. Децата на Вила не се отказаха и в края на първата част стигнаха до изравнителен гол чрез Бари, който прати в екстаз съотборниците си.

На почивката Тиаго замени Хендерсън, а след час игра Жоржиньо Вайналдум вкара и изведе Ливърпул напред в резултата. Веднага след това Фирмино и Шакири се появиха в игра на мястото на Минамино и Джоунс. Малко по-късно Ливърпул си подсигури победата с нови две попадения.

В 63-ата минута Садио Мане вкара втория си гол в мача, възползвайки се от асистенция на Шакири. Две минути по-късно и Мохамед Салах се разписа, като асистенцията дойде отново от крака на Шакири. В 74-ата минута Салах и Мане бяха извадени от игра, а на техни места се появиха Ориги и Окслейд-Чембърлейн.

Победата прати Ливърпул към 1/16-финалите на ФА Къп, като получи и символичен реванш за тежката загуба със 7:2 от Вила във Висшата лига по-рано през сезона. Освен това през миналата кампания на мърсисайдци също им се наложи да излязат с младежкия си отбор срещу Вила, но в Купата на Лигата. Тогава причината бе, че мъжкият отбор трябваше да играе на финалите на Световното клубно първенство в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички