"Оръдието" Дарвин Нунес, което се справя съмнително извън Ливърпул (ВИДЕО)


"Оръдието" Дарвин Нунес, което се справя съмнително извън Ливърпул (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2596 0

Привличането на Дарвин Нунес в Ливърпул през лятото предизвика същински екстаз сред запалянковците на "червените", но именно и те смятат, че уругваецът още не е доказал, че заслужено са платени над 80 милиона евро на Бенфика за правата му.

Звездният трансфер на уругваеца

Още от самото начало стана ясно, че латиноамериканецът ще има някои пречки при климатизирането си на "Анфийлд", но в същото време още преди началото на настоящия сезон вкара 4 от петте гола при успеха на Ливърпул над Лайпциг в контрола, докато след това вкара на Сити в мача за Къмюнити Шийлд в седмицата преди старта на Висшата лига.

Зараждането на битката между Нунес и Холанд

Тогава на практика уругваецът постави в сянката големия си съперник по терените на Острова - Ерлинг Холанд, но съдбата на двамата бе коренно различна през месеците след въпросния двубой. 

И докато норвежецът е откровен голмайстор във Висшата лига с 21 гола и 3 асистенции след 16 изиграни срещи на Манчестър Сити, то Нунес е едва 21-ви в класацията с 5 гола и 2 асистенции. 

Проблемът при гостуванията на Ливърпул

Междувременно обаче от Squawka споделиха притеснителна статистика около уругваеца, която на практика е показателна за ефективността му при гостуванията на Ливърпул във Висшата лига. 

Оказва се, че той отправя удар на всеки 17 минути далеч от "Анфийлд", а до този момент те достигат - 23, от които само два са се превърнали в попадения. 

Въпросните голове датират едва от лятото и есента на 2022 г., но във всеки случай те не са при успехи на мърсисайдци. Първа Нунес се отличава срещу Фулъм през август, когато Ливърпул започна сезона с равенство, а участникът на Мондиал 2022 избухна с гол и асистенция за крайното 2:2.

След това попадение при гостуване във Висшата лига вкарва на Арсенал през октомври - десети кръг, а мърсисайдци губят визитата си с 2:3. Нунес изравни в 34-тата минута, но Ливърпул в крайна сметка загуби след размяна на голове.

Вижте на кого симпатизира Нунес между Меси и Роналдо!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички