От Катар решиха какво ще направят с Манчестър, ако купят Юнайтед


От Катар решиха какво ще направят с Манчестър, ако купят Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

5303 0

Катарските инвеститори, които имат желанието да купят Манчестър Юнайтед, вече имат планове за най-различни инвестиции в големия английски град, твърди изданието "The Times".

Инвеститорите вярват, че градът има необходимост от повече петзвездни хотели. Твърди се, че лицата, отговарящи за офертата за закупуване на "червените дяволи", са отделни от Qatar Sports Investments (които управляват ПСЖ), което ще означава, че не трябва да има пречки около плановете им.

Ако Катар успее купи Юнайтед от семейство Глейзър, "червените дяволи" ще станат третият клуб във Висшата лига на Англия, който се управлява от държава. Градският съперник Манчестър Сити и Нюкасъл са собственост съответно на Абу Даби и Саудитска Арабия.

Борбата за Юнайтед

Още през ноември миналата година беше официално потвърдено от собствениците на "червените дяволи", че клубът е пуснат за продажба. Очаква се Глейзър да започне да разглежда офертите след крайния срок в петък (17 февруари).

Твърди се, че британският милиардер сър Джим Ратклиф, който е председател на химическата компания Ineos, също се интересува от притежаването на клуба от "Олд Трафорд". Въпреки това се смята, че в момента Катар е фаворитът за спечелване на надпреварата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защитник на Барса определи най-опасния футболист на Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички