Официално: Хулен Лопетеги е новият треньор на Уулвърхямптън


Официално: Хулен Лопетеги е новият треньор на Уулвърхямптън
Снимка: Getty Images

7767 0

Уулвърхямптън официално представи новият си мениджър - Хулен Лопетеги. Той ще поеме отбора от 14-и ноември, когато ще изведе "вълците" и за първа тренировка. Това ще е първият път, в който испанецът поема отбор от Висшата лига. 

56-годишният специалист е нает на някои от най-престижните позиции в Европа през последните години, по-специално Порто, испанския национален отбор, Реал Мадрид и Севиля, които той водеше през последните три сезона.

Президентът на "вълците" -  Джеф Ши каза: " Хулиен е топ треньор, с отличен опит на елитно ниво на играта и ние сме много доволни, че постигнахме споразумение да го привлечем при нас. От самото начало той беше нашият избор номер едно за мениджър и очакваме с нетърпение да посрещнем него и неговия екип, когато се присъединят към нас през следващите седмици.“

След като получи разрешение за работа, Лопетеги и неговият екип ще поемат Уулвърхямптън след двубоя на клуба от Висшата лига срещу Арсенал, което му дава период от Световното първенство, за да се подготви за първия си мач начело на Вълците в края на декември.

Това е вторият испански треньор, който поема отбор от Острова от началото на сезона, след като Унай Емери напусна своя Виляреал, за да отиде в Астън Вила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички