Отменят кръг от Висшата лига, заради зачестилите контузии на английския национален отбор?


Отменят кръг от Висшата лига, заради зачестилите контузии на английския национален отбор?
Снимка: Getty Images/Guliver

2447 0

Ръководителите на Висшата лига бяха призовани да отменят последния кръг от срещите преди Световното първенство по футбол в Катар. Контузиите започват да се трупат за Англия на Гарет Саутгейт и в други нации.

Бен Чилуел стана последната звезда на "Трите лъва", която разруши мечтите си преди турнира в Катар този месец, след като получи контузия в сухожилието в края на победата на Челси с 2-1 над Динамо Загреб.

Отборите от Висшата лига все още имат да изиграят два мача, като последният кръг е на 12 и 13 ноември - само седмица преди началото на Световното първенство.

Бившият полузащитник на Тотнъм - Джейми О'Хара смята, че един от начините да се избегнат по-нататъшни проблеми с контузиите е да бъде отменен последният кръг от мачовете на Острова. О'Хара говори пред talkSPORT :

" Отменете последния кръг от мачовете във Висшата лига, дайте им малко място за глътка въздух. Висшата лига трябва да го направи или играчите трябва да се включат.

Това е проблемът с Висшата лига. Всичко опира до пари, всичко до получаване на приходите. Играчите не са защитени. Толкова е просто. Има твърде много мачове и твърде много контузени и Англия ще страда."

Между срещите от лигата има и двубои "Карабао Къп". А Юрген Клоп също говори за натоварения график на Острова преди Мондиал 2022 и безбройните контузии.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички