Официално: Унай Емери е новият старши треньор на Астън Вила!


Официално: Унай Емери е новият старши треньор на Астън Вила!
Снимка: Getty Images

3698 0

Бившият старши треньор на Арсенал - Унай Емери, се завръща в английската Висша лига и ще застане начело на Астън Вила, а новината бе потвърдена официално от английския клуб! 50-годишният Емери напуска поста си в испанския Виляреал и наследява легендата на Ливърпул Стивън Джерард, който беше уволнен през миналата седмица, след като Вила загуби с 0:3 от Фулъм.

Унай Емери изведе "жълтата подводница" до триумф в турнира Лига Европа през 2021 г., побеждавайки Манчестър Юнайтед на финала, а през миналия сезон тимът стигна до полуфиналите в Шампионска лига, преди да загуби от Ливърпул.

От Астън Вила написаха, че Емери ще застъпи на поста от 1 ноември, след като приключат формалностите по издаването на разрешително за работа. От Виляреал пък публикуваха следното в официалния си сайт:

"Старши треньорът Унай Емери информира Виляреал за едностранното си решение да прекрати договора си с клуба. Той влезе в историята на Виляреал с това, че стана първият треньор, спечелил титла с клуба - Лига Европа, както и с историческото постижение да достигне до полуфиналите на Шампионската лига миналата година. Виляреал би искал да благодари на Унай Емери за свършената работа и му пожелава успех в кариерата".

В момента Астън Вила е на 15-о място в таблицата с актив от 12 точки след първите 12 кръга. В Испания пък вече започнаха предположенията кой ще бъде новият наставник на Виляреал, а като най-вероятен наследник на Емери се сочи бившият треньор на Барселона Кике Сетиен

*Вчера (24 октомври) вечерта, малко преди новината за Унай Емери да бъде потвърдена официално, спортният журналист Фабрицио Романо разкри каква неустойка ще трябва да плати Астън Вила на Виляреал (научете в линка).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички