Очакваното се случи: Тотнъм и Антонио Конте официално се разделиха


Очакваното се случи: Тотнъм и Антонио Конте официално се разделиха
Снимка: Getty Images

3583 0

Английският гранд Тотнъм официално оповести, че се разделя с Антонио Конте. Италианският стратег напуска Северен Лондон, след като прекара година и четири месеца начело на "шпорите".

В съобщението си на своя уебсайт клубът съобщава, че двете страни са се разбрали взаимно да приключат своите взаимоотношения. Тотнъм също така благодари на италианеца и му пожела успех в бъдещите начинания.

"Шпорите" обявиха, че асистентът на Конте - Кристиан Стелини, ще ръководи лондончани до края на сезона, а редом до него ще бъде Райън Мейсън.

Мнозина вярват, че пресконференцията на Конте след равенството срещу Саутхямптън на 18 март, в която той нападна играчите и ръководството, му е изиграла лоша шега, която е довела до неговото отстраняване от лондонския гранд.

Какво постигна Конте като мениджър на Тотнъм?

Италианският специалист пое "шпорите" през есента на 2021 година, наследявайки поста старши треньор от португалеца Нуно Ешпиритo Санто. Той успя да изведе "спърс" до четвъртото място в елита на Англия и върна тима обратно в Шампионска лига.

През лятото на 2022 година Тотнъм инвестира около 170 милиона евро за нови попълнения, но не оправда очакванията с игра. "Шпорите" бяха отстранени и от осминафиналната фаза на Шампионска лига от италианския гранд Милан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички