Първи футболист на Тотнъм коментира избухването на Антонио Конте на пресконференция


Първи футболист на Тотнъм коментира избухването на Антонио Конте на пресконференция
Снимка: Getty Images

1781 0

Националът на Дания Пиер-Емил Хойберг стана първият играч на Тотнъм, който коментира публично острите думи на мениджъра Антонио Конте след равенството 3:3 със Саутхемптън.

На 18 март "шпорите" пропиляха аванс от 3:1 след 75-тата минута и за пореден път показаха най-голямата си слабост - непостоянството. Ядосан от развоя на събитията, старши треньорът не спести нищо на футболистите в изказването си след мача (прочетете го в линка).

"Мисля, че всички го видяхме. Той даде много честна и много открита пресконференция. Направи го, защото не е доволен. Човек не би постъпил така, ако е стигнал 1/4-финал в Шампионска лига и ако е на 1/2-финал за ФА Къп", каза в защита на Конте Хойберг, визирайки отпаданията от двете надпревари през месец март.

"Всичко това дойде от факта, че, за съжаление, не успяхме да постигнем резултата, който като отбор и като клуб искахме. Все още сме там, където искаме да бъдем във Висшата лига, но трябва да кажа, че е трудно", добави още полузащитникът, след като Тотнъм е на четвърто място и за момента ще играе в Шампионска лига през сезон 2022/23, но до края на кампанията остават много мачове, а отборите зад него (Нюкасъл, Ливърпул и Брайтън) са съвсем близо и дори са с по-малко изиграни срещи.

"Осъзнавам, че ако искаш да си успешен като тим се нуждаеш от 11 мъже, които са отдадени на проекта. За себе си знам, че съм честен футболист. Аз съм играч, който винаги дава 100% за отбора", допълни сърцатият датчанин, цитиран от "Footmob", а след това отговори на въпрос дали в съблекалнята са знаели какво ще каже Антонио Конте на пресконференцията си:

"Нека да го обясня по този начин - той не ни каза какво искаше да каже на пресконференцията. Но е ясно, че когато работите всеки ден искате най-доброто един за друг и искате да бъдете успешни заедно. Понякога напрежението е високо във футбола".

За финал Пиер-Емил Хойберг заяви, че не се чувства обиден от думите на треньора, но му даде следния съвет: "Мисля, че трябва да бъде по-изчерпателен за това какви чувства изпитва, преди ти като играч да започнеш да измерваш и претегляш ситуацията. Ако човек вижда нещата по този начин, трябва да бъде малко по-прецизен, за да може ти като футболист да го вземеш присърце".

ВИЖТЕ ОЩЕ - В очакване на уволнението си: Конте напусна Лондон с полет на нискотарифна авиокомпания (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички