Обвиняван в изнасилване погна Манчестър Сити за милиони


Обвиняван в изнасилване погна Манчестър Сити за милиони
Снимка: Getty Images/Guliver

2726 0

Ексзащитникът на Манчестър Сити Бенжамен Менди съди „гражданите“ за неизплатени заплати за период от почти две години, след като беше обвинен в сексуални престъпления през 2021-а година. Това обяви адвокатът на французина.

Той е подал иск за "милиони паунда" в Трибунала по трудовите спорове, като иска да получи всичките си заплати до края на договора му с английския шампион. Контрактът му изтече през юни.

Припомняме, че Менди беше признат за невинен по едно обвинение за изнасилване и един за опит за изнасилване от британски съд през юли, а през януари беше оправдан по шест обвинения за изнасилване и едно обвинение за сексуално посегателство след обвинения, направени от множество жени.

ИСК ЗА МИЛИОНИ

Адвокатът на Менди Ник Де Марко потвърди, че е подал "иск за много милиони лири за неизплатени заплати" в изявление, изпратено по имейл до агенция "Reuters".

"ФК Манчестър Сити не е изплатил никакви заплати на г-н Менди от септември 2021 година, след като г-н Менди беше обвинен в различни престъпления, за които впоследствие беше оправдан, до края на договора му през юни 2023 година", се казва в изявлението.

Менди, който в момента играл за тима от Лига 1 Лориен, се присъедини към Манчестър Сити от Монако през 2017 година срещу сумата от около 52 милиона лири.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Официално: Бенжамен Менди подновява кариерата си - подписа договор във Франция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички