Завръща ли се към футбола? Съдът взе окончателно решение за Бенжамен Менди


Завръща ли се към футбола? Съдът взе окончателно решение за Бенжамен Менди
Снимка: Getty Images

2401 0

Бившият футболист на Манчестър Сити - Бенжамен Менди, бе оправдан по обвиненията за изнасилване и опит за изнасилване. Журито в съда, което не успя да постигне съгласие по двете останали обвинения, най-накрая се произнесе и го призна за невинен.

 

28-годишният Менди беше изправен пред преразглеждане по едно обвинение за изнасилване и едно обвинение за опит за изнасилване по време на партита, които е вдигал докато светът беше в "локдаун" заради COVID-19. Французинът вече е свободен, но без клуб, след като договорът му с Манчестър Сити изтече в края на юни.

Сагата с Менди

През януари французинът бе опроверган по 6 обвинения за изнасилване и опит за изнасилване, а след днешното заседание той ще пробва да "изгради отново живота си".

"Бенжамен Менди би искал да благодари на членовете на журито, че се съсредоточиха върху доказателствата в този процес, а не върху слуховете и намеците, които следват този случай от самото начало", категоричен е адвокатът му Джени Уилтшър.

"Това е вторият път, когато г-н Менди е съден и е признат за невинен от жури. Той е доволен, че и двете журита са стигнали до правилните присъди. Минаха почти 3 години, откакто полицията започна да разследва този случай. Г-н Менди се опита да запази силите си, но процесът неизбежно му оказа сериозно влияние. Той благодари на всички, които го подкрепяха по време на това изпитание и сега моли за уединение, за да може да изгради отново живота си", добави още юристът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Едвин ван дер Сар е вън от опасност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички