Ерлинг Холанд изучава Кристиано Роналдо, назова кое негово качество иска да притежава


Ерлинг Холанд изучава Кристиано Роналдо, назова кое негово качество иска да притежава
Снимка: GettyImages

7339 0

Звездата на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, разкри, че черпи вдъхновение от не кой да е, а Кристиано Роналдо. Норвежкият таран сподели, че иска да прилича повече на своя колега, като назова и кое негово качество иска да притежава.

Какво иска да си "вземе" Холанд от Роналдо

В първите си 182 гола за клуб и страна, Холанд отбелязва гол с глава веднъж на всеки 11 пъти. В следващите му 45 гола обаче това съотношение се е подобрило до едно към четири. В разговор с експертите на "TV 2" Симен Стамсо-Мьолер и Йеспер Матисен, Холанд заяви, че иска да вкарва повече с глава и се учи точно от Кристиано.

"Спомням си, че винаги гледах Кристиано Роналдо. Неговите движения в наказателното поле. Той правеше два или три хода, преди да атакува пространството, в което искаше да бъде. Това е нещо като дуел в тази ситуация с централните защитници. Ако не получите добро центриране, няма да можете да вкарате с глава", сподели Холанд.

Бившият футболист на Борусия Дортмунд вече има 69 гола и 13 асистенции в 71 мача във всички състезания за Сити, откакто пристигна през лятото на 2022 година. Това включва 52 гола в 53 мача в "требъл" кампанията на "гражданите" през 2022/23. През настоящия сезон пък Холанд може да се похвали със 17 попадения и четири асистенции в 16 мача във всички турнири.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Новата "играчка" на Кристиано Роналдо засенчи останалите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички