Босът на Брайтън: Рестартът на Висшата лига може да коства животи


Босът на Брайтън: Рестартът на Висшата лига може да коства животи
Снимка: Getty Images/Guliver

1398 0

Рестартът на сезона във Висшата лига може да коства животи, предупреди изпълнителният директор на Брайтън енд Хоув Албиън - Пол Барбър. Ръководството на Висшата лига планира да поднови кампанията в средата на юни, като идеята е оставащите мачове да се изиграят на неутрални терени, за да се избегне струпването на фенове пред стадиона.

Именно това предложение не се харесва на отборите, замесени в битка за оцеляване, като Брайтън, Уотфорд и Астън Вила вече ясно изразиха несъгласието си. Сега от Брайтън стигат дори по-далеч, като предупреждават, че планът на лигата е твърде опасен заради възможността от заразяване с коронавирус.

"Трябва да внимаваме да не направим някоя грешка, защото ако го направим, това може да съсипе нечии животи. Може да коства животи. А ние не можем да си позволим това", коментира Барбър. Несъгласието на клубовете от дъното на класирането може да доведе до провал на рестартирането на Премиър лийг. За да бъде подновен сезонът, трябва поне 14 от 20-те клуба да се съгласят на идеята за неутрални стадиони, а ако това не се случи, то правителството на Великобритания може да не позволи доиграването на сезона на стадионите на отборите.

По този начин може да се окаже, че сезонът няма как да бъде довършен. От ръководството на Висшата лига обаче заплашиха последните три отбора в класирането, че при подобен вариант те директно ще изпаднат в Чемпиъншип, без да имат шанс да се борят за оцеляването си. Има и друга заплаха за рестарта (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички