Обамеянг видя много прилики между Арсенал и Ливърпул


Обамеянг видя много прилики между Арсенал и Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2738 0

Звездата на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг заяви, че отборът му е готов да отвърне подобаващо на Ливърпул , стартирайки заедно в атаката с Александър Лаказет и Никола Пепе при гостуването на мърсисайдци. Атомното трио в предни позиции на мърсисайдци в лицето на Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино имаше общо 69 гола и 19 асистенции във всички турнири през изминалата кампания и Обамеянг ги определи като „едно от най-добрите в света“.

„Както видяхме през изминалия сезон, Ливърпул играе с трима в атака и го прави по отличен начин. Защо да не ги спрем? Мисля, че може да го направим. Виждам много прилики. Пепе и аз, ние сме бързи играчи, подобно на Мане и Салах, докато „Лака“ може да държи топката и е много добър с крака като Фирмино. Така че, да, може да се каже, че сме достатъчно близо", заяви той пред Sky Sports. Пепе, който коства на Арсенал рекодните за клуба 72 млн. паунда, отбеляза 22 гола и даде 11 асистенции за Лил миналата кампания и Обамеянг очаква с нетърпение да види какво ще донесе той в атака, когато тримата с Лаказет са на терена.

"Първо, той говори френски, така че ще бъде лесно за него да се адаптира и да играе с нас. Той започна тренировки съвсем наскоро, но е добре, че вече е с нас. Той стартира позитивно. Миналият сезон той бе невероятен. Той ще ни донесе скорост и отличен завършек на атаките“. Включването на тримата в предни позиции ще доведе до промяна в тактическата схема, но Обамеянг няма притеснения относно преминаването от централен нападател към роля на крилото.

В началото на този сезон новата голяма звезда на Арсенал Никола Пепе обяви изненадваща цел на "топчиите" за идната кампания. Каква е тя може да прочетете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички