Нюкасъл форсира трансфер - дава 30 млн. за национал на Бразилия


Нюкасъл форсира трансфер - дава 30 млн. за национал на Бразилия
Снимка: Gulliver/GettyImages

1214 0

Полузащитникът на Олимпик Лион Бруно Гимараеш се подготвя да премине медицински прегледи в Еквадор, след което да бъде официализиран трансфера на бразилския полузащитник в Нюкасъл Юнайтед. Най-богатият клуб в света, който бе придобит от саудитски консорциум в края на 2021-а година, ще се раздели с 30 милиона британски лири, за да си подсигури услугите на звездата на френския клуб.

24-годишният Гимараеш бе спряган за преминаване в редица европейски грандове последните седмици, като Арсенал и Ювентус бяха спрягани за сделка, но Нюкасъл форсира оферта за футболиста и по всичко личи, че той ще продължи кариерата си в северна Англия.

Според The Athletic Гимараеш ще премине в близките часове медицински прегледи в Еквадор, където е с националния отбор на Бразилия, след което ще парафира контракт с опашкаря в Премиър лийг.

Халфът има шест асистенции в 25 мача за Лион през този сезон, а общо е изиграл 71 мача за французите след преминаването му на „Групама“ от Атлетико Параненсе. Бразилският халф ще бъде ключова фигура в отбора на Еди Хау, като ще трябва да помогне на „джордитата“ да се спасят през този сезон във Висшата лига. А какви проблеми има пред "свраките" в извънфутболно естество, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички