Нюкасъл желае звезда на Манчестър Юнайтед под наем, "дяволите" искат да им го продадат


Нюкасъл желае звезда на Манчестър Юнайтед под наем, "дяволите" искат да им го продадат
Снимка: Getty Images

2113 0

Ръководството на Манчестър Юнайтед е отхвърлило офертата на Нюкасъл за офанзивния халф на тима Джеси Лингард, съобщава Би Би Си. Причината е, че "свраките" искат да вземат английския национал под наем до края на сезона, докато "червените дяволи" настояват за постоянен трансфер.

Целта на Юнайтед е да получи трансферна сума за своя играч, защото договорът му изтича в края на кампанията и след това той ще може да си тръгне от "Олд Трафорд".

Желанието на самия Лингард е категорично да смени клубната си принадлежност през януарския трансферен прозорец, защото той държи да премине в отбор, в който ще получава повече игрово време и по този начин ще запази шансовете си да бъде част от състава на Англия за Мондиал 2022 в края на годината.

Според информацията Нюкасъл са съгласни и на вариант с постоянен трансфер, но може да има разминаване между двата клуба относно трансферната сума.

Интерес към 29-годишния Лингард проявяваха още отборите на Уест Хям и Тотнъм, но Манчестър Юнайтед охлади мераците им, тъй като не иска да подсилва директните си конкуренти за място в топ 4. Наскоро се появиха информации, че Лингард мечтае за трансфер в Барселона (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички